TORMOS

Tormos és un xicotet poble de menys de 400 habitants, situat a la comarca de la Marina Alta, al nord de la província d’Alacant.

 

El poble es troba al peu de la muntanya Resingles, i al costat de la vall de la rectoria per la qual passa el riu Girona.

Té un clima moderat, gaudint de temperatures agradables durant gairebé tot l’any.

Per la seua grandària té els servicis mínims, com una xicoteta botiga d’alimentació, l’ajuntament, un consultori mèdic, la farmàcia i dos bars-restaurants, que cobreixen les necessitats bàsiques dels veïns.

Les edificacions del poble poques vegades superen les dues altures, no havent-hi cap edificació amb mes de tres altures.

Tormos és un poble molt tranquil, ideal per desconnectar del bullici diari i per gaudir de la natura.

També el poble té una urbanització a la part alta de xalets, per on resulta molt agradable passejar, per la vegetació i sobretot per les vistes.

Si al visitant li agrada l’esport, pot utilitzar la pista poliesportiva al costat de la urbanització, i un poc més amunt, amb unes precioses vistes, el frontó. A l’estiu s’obri la piscina municipal que es troba al costat del poliesportiu.

En trobar-se a la muntanya i al costat de la vall, pots gaudir del senderisme a través de la muntanya, eixen tres senders des del mateix poble, com de passejades per la vall i entre tarongers.

El terme de Tormos és un terme amb aigua suficient per poder conrear cítrics i en particular els tarongers, sent el cultiu que predomina donant un colorit espectacular a la zona tot l’any.

Com edificacions dignes de menció, es troben l’Església del segle XVIII, que té una espadanya en comptes del típic campanar, i l’antiga Almàssera, que actualment està dedicada a centre social o casa de cultura.

Finalment anomenar les festes patronals, en honor de Sant Lluís Beltrán i que se celebren durant la primera setmana de setembre.